Maximalizálj

[ezcol_1half]

Maximalizálj!

Maximalizálj! programunk célja, hogy kézzelfogható, fenntartható, az egészséges életmódot – így a munkavállalók érdekeit, egészségét -, szem előtt tartó szemléletet adjunk át, és alakítsunk ki egy szervezet életében.

Maximalizálj! programunk elnevezése – mely egyben üzletágunk jelmondata is – kifejezi, hogy kézzel fogható önjáró megoldást illesztünk a szervezetek életébe, erősítve ezzel a munkavállalók hosszú távú elköteleződését. Ez összhangot teremt a munkáltatói brandingre, fenntarthatóságra, gyors megtérülésre, melyek képesek pozitívan befolyásolni a szervezetek hatékonyságát és termelékenységét.

A legtöbb cég ma már egészség tervet készít a fizikai problémák támogatására, mely az Európai Uniós pályázatok 6.1.2. Egészségre nevelő és szemléletformáló életmódprogram pályázatok alapja, így a jövőben stratégiai kérdéssé válik ennek megléte. De miért is? Az EU-s pályázatok elbírálásánál nagyobb súlyt kapnak a pontozásnál azok a pályázatok, ahol már rendelkeznek középtávú egészség tervvel.

A munkavállalók egészségének változását mentális, ennek eredményeképpen fizikális okok válthatják ki.

Mentális okok akkor keletkezhetnek, amikor a munkakövetelmények és elvárások meghaladják a munkavállaló képességeit, illetve amikor a munkavállalónak nincsen döntési szabadsága, és hatása munkája alakítására. A mentális problémák ilyenkor fizikális problémákká válnak (fejfájás, migrén, pótcselekvések, depresszió, derékfájás).

[/ezcol_1half]

[ezcol_1half_end]

Maximalizálj!

Mikor érdemes minket megkeresni?

Ha…

…az Ön szervezetében egyre szélesebb mértéket ölt a kieső munkaerő.
…felismerte a problémát, de nem tudja a megoldáshoz vezető utat.
…munkatársai nem szeretnek „bejárni” dolgozni.
…sokszor lát munkatársai asztalán gyógyszert.
…többször dohányoznak munkatársai, mint azelőtt.
…a „büfébe járás divattá válik”.
…„infúzió-szerű” kávéfogyasztást észlel.

startuphazak

[/ezcol_1half_end]

Kép4

Kép1

Tények a nagyvilágból

  • „Ott a legjobb az esély az egészség segítésére, ahol az egybeesik a gazdasági érdekkel” – Makara

Magyarország egyik legnagyobb ipari termelő vállalatának 1 milliárd forint kiesést jelentett egy évben a betegség utáni táppénz, ezáltal a helyettesítés költsége.

Kép2

Egy hatékony egészségfejlesztési szemléletnek és bevezetésének köszönhetően a vállalat harmadára csökkentette ezen költségeket, így rövid idő alatti megtérülést hozott egy hosszú távú stratégia alapján.

 

  • Vannak „energikus” munkavállalók Magyarországon

A magyar villamos-energia termelés legnagyobbja 2008-ban a munkavállalók lelki és fizikai egészségének megőrzése céljából nyert TÁMOP pályázattal 350 érintettből 230 munkavállalót vont be egészség megőrző programba, mely szerint életmódot váltottak és sportolni kezdtek. A munkavállalók közül 300-an vettek részt a „Dobd el a cigit és tekerj be dolgozni” program keretén belül.

  • Negatív hatású munkahelyek

Egy Osztrák kutatás szerint az emberek 60 százaléka érzi úgy, hogy a munkahelye negatív hatással van az egészségére.

  • A szülő, mint minden korszak modellje

A gyerekek mindent képesek megérteni a világból, amit úgy fedeznek fel, hogy a szüleiket utánozzák, mert úgy vélik, hogy amit a szülő tesz, az a normális, ezért a szülői példamutatás az egyik legjobb útmutatás gyermekünknek az egészséges életmódra nevelésre. A rendszeres testmozgás példáját leginkább a szülők és a tanárok mutathatják meg, mely mellett automatikusan megtanulják a fokozatosságot és rendszerességet is. Ezért a szülők életmódja modell lehet – legyen szó bármilyen korszakról – a gyermek számára.

 

  • A gyermekek visszatérő, többszöri megbetegedése lelki eredetű problémákra vezethető vissza.  

Az iskolai megbetegedések gyakori oka a fejfájás, hasfájás és a láz. Egy 2012-es felmérés szerint a jövő nemzedéke számára nem létezik stressz-mentes iskola.

  • Az Egyesült Államokban a U.S.A. Today Harvard University Medical School által végzett kutatás 2011-ben bebizonyította, hogy a mentális problémák évente 105-200 milliárd dollár veszteséget okoznak a kieső termelékenység miatt. A mentális betegségek évente közel 35 millió kieső munkanapot eredményeznek. Kanadában 51 millió dollárt lehetne megtakarítani a mentális problémák megelőzésével.


[do action=”button” url=”http://globalhrpartner.hu/?p=50″]Tudjon meg többet a Global HR Partnerről[/do]

maximterkep2